Decojitorul VK 90

Decojitorul Valon Kone model VK 90

Descriere

Decojitorul Valon Kone model VK 90 este un decojitor cu rotor pentru busteni de diametre mari, fiind lansat in acelasi timp cu modelul VK 110. De la sfarsitul anilor 1980 aproape o suta de astfel de utilaje au fost livrate peste tot in lume.

Succesul continu al modelului VK 90 se datoreaza fiabilitatii si exploatarii usoare care asigura operatorului rezultate de decojire foarte bune cu costuri minime de intretinere.

Decojitorul VK 90 este echipat cu un rotor decojitor (rotor glisant) care este pozitionat conform cu diametrul busteanului si care are un diametru de trecere de 91cm. Rotorul se pozitioneaza hidraulic automat in functie de diametrul busteanului ce trece prin senzorul transversal al decojitorului.

Bratele de decojire (in numar de 4 sau 5 buc) cu presare hidraulica sunt pozitionate pe partea de alimentare a rotorului.

Proiectarea speciala, materialele de calitate si metodele de productie asigura durabilitatea bratelor de decojire VK in orice conditii.

Cutitele de decojire montate in varful bratelor decojitoare, care asigura decojirea propriuzisa, sunt facute din metal dur foarte rezistent.

Cutitul de decojire este fixat de bratul decojitor cu suruburi astfel schimbarea lor se efectueaza foarte usor.

Sunt disponibile mai multe tipuri de cutite pentru bratele decojitoare in functie de specia lemnoasa si de perioada de decojire (vara sau iarna).

Caracteristici tehnice

  • Diametru de decojire: 100 - 900 mm
  • Lungimea minima a busteanului: 1,8 m
  • Greutatea decojitorului: 10.800 kg
  • Putere motor ce actioneaza rotorul: 55 Kw
  • Putere motor al sistemului de alimentare cu busteni: 15 kW

Imagini

Decojitoare de bustean de gater VK 90Decojitoare de bustean de gater VK 90Decojitoare de bustean de gater VK 90Decojitoare de bustean de gater VK 90

Video