Decojitorul VK 8000

Decojitor bustean gater VK 8000

Descriere

Decojitorul VK 8000 include un decojitor cu 2 rotoare decojitoare si anume VK8000HD-Combi-2R. Zeci de utilaje cu aceasta configuratie au fost livrate de la inceputul anilor 2000 peste tot in lume. Seria VK8000 este construita pentru a decojii busteni cu viteza mare in conditii extreme. Datorita fiabilitatii aceste utilaje au capatat o popularitate tot mai mare an dupa an. Un decojitor echipat cu 2 rotoare de decojire asigura capacitatea si calitatea de decojire ca fiind intotdeauna optima si ca tocatura produsa ca rezultat al procesului de debitare a busteanului decojit este de o buna calitate in toate conditiile.   

Cadru modular al utilajului

Seriile utilajelor VK 8000 prezinta cel mai nou cadru de utilaj la decojitoare dezvoltat de Valon Kone. Caracteristicile cadrului prezinta o structura modulara care a fost standardizata ca dimensiuni si componente. Modulul cadrului este simetric ceea ce inseamna ca acelasi modul poate fi folosit in ambele cazuri de linii pe dreapta sau pe stanga. Pe langa alte avantaje simetria cadrului simplifica instalarea decojitorului intr-o noua locatie. Datorita modularitati cadrului utilajului decojitorul poate fi flexibil modificat pentru a face modificarile necesare. Decojitorul poate fi echipat suplimentar cu un rotor pentru reducerea capetelor labartate ale busteanului de exemplu, extinzand cadrul cu o sectiune suplimentara, astfel rezolvand problema eliminarii labartarilor la busteni. Constructia simetrica si modularitatea fac deasemenea usoara revanzarea acestor decojitoare.

Cu modelele VK-Combi, numarul rolelor de alimentare instalate in cadrul utilajului se decide in momentul achizitiei decojitorului. Numarul rolelor de alimentare este stabilit in principal de lungimea si directia bustenilor care urmeaza a fi decojiti in decojitor.

Varianta Heavy Duty

Decojitoarele VK-Combi sunt produse intotdeauna ca modele Heavy Duty. Presiunea sistemului hidraulic la rolele de alimentare  este asigurat de un sistem hidraulic centralizat. Presiunea rolelor de alimentare are doua faze si anume la intrarea busteanului in decojitor presiunea este la un nivel mai scazut (presiunea de fixare) si un nivel mai ridicat (presiunea de lucru) care se declanseaza cand busteanul este intre rolele de alimentare.

In versiunea Heavy Duty, sistemul hidraulic poate fi echipat cu un sistem nou de pre-asteptare, care previne inchiderea rolelor de alimentare dupa ce un bustean a trecut printre ele. Sistemul lasa rolele deschise pentru asteptarea urmatorului bustean reducand tensiunea pe capatul de intrare a busteanului si astfel minimizand deteriorarea busteanului produsa in timpul decojirii.

In versiunea Heavy Duty, componentele critice, cum ar fi cutia de transmisie si arbori cardanici sunt cat se poate de robuste. Caracteristica de deschidere usoara a rolelor de alimentare si componentele rezistente fac ca versiunea HD sa decojeasca lemnul la viteze mari de avans. Versiunea HD vine dotata cu un sistem centralizat de lubrifiere produs de SKF in standard.

Rotor decojitor

Doua marimi diferite ale rotorului decojitor – 62 cm si 82 cm – sunt disponibile pentru decojitorul model VK8000HD-Combi-2R. Rotoarele decojitoare sunt instalate in tandem pe cadrul utilajului, au rotatii inverse, contra-rotatii pentru a asigura o decojire de calitate. Rotoarele sunt echipate cu un sistem hidraulic de scoatere afara a acestora din decojitor, lucru care faciliteaza intretinerea rotoarelor si a bratelor de decojire. Bratele decojitoare (in numar de 6 buc) cu presare hidraulica sunt pozitionate pe partea de iesire a rotorului. Proiectarea speciala, materialele de calitate si metodele de productie asigura durabilitatea bratelor decojitoare VK in orice conditii.

Cutitul bratelor decojitoare care asigura decojirea propriuzisa sunt facute din metal dur foarte rezistent.

Cutitul decojitor este fixat de bratul decojitor cu suruburi astfel schimbarea lor se efectueaza foarte usor.

Sunt disponibile mai multe tipuri de cutite pentru bratele decojitoare in functie de specia lemnoasa si perioada de decojire ( iarna sau vara).

Centrarea busteanului cu ajutorul transportorului de alimentare

Toate utilajele VK8000 sunt furnizate cu un transportor de alimentare pentru centrarea busteanului. Caracteristica transportorului de alimentare cu role are functia de predeschidere care este necesara cand alimentam busteni cu diametre mici sau specii lemnoase moi. Variantele Heavy Duty ale decojitorului VK8000 sunt dotate cu un nou transportor model VK72 in standard. Acest transportor include toate componentele critice impreuna cu structurile care sunt mai rezistente. Transportorul este protejat pe ambele parti cu usi de siguranta iar sistemele de siguranta indeplinesc toate standardele Europene. Toate punctele de lubrifiere ale transportorului VK72 sunt conectate la sistemul central de lubrifiere al decojitorului.

Toate decojitoarele VK8000 sunt dotate cu role de avans FibreMax cu insertii inlocuibile.

Caracteristici tehnice

Model de VK 8000 820 620 480
Diametru de decojire (mm) 100-820 80-620 80-480
Lungimea min. a busteanului (m) 2.9 (2.2) 2.9 (2.2) 2.9 (2.2)
Greutatea decojitorului (kg) 47400-56900 47400-56900 47100-56700
 Motoare
Putere motor rotor (kw) 2x75 2x90 2x90
Putere motor alimentare (kw) 3x22 3x22 3x22

Imagini

Decojitor bustean gater VK 8000Decojitor bustean gater VK 8000Decojitor bustean gater VK 8000Decojitor bustean gater VK 8000Decojitor bustean gater VK 8000Decojitor bustean gater VK 8000Decojitor bustean gater VK 8000

Video